Kotlet barani po polsku

Potrzebne produkty:
  • 60-70 dag baraniny
  • tłuszcz
  • 2 dag mąki
  • 150 ml śmietany
  • 20 dag jabłek
  • 4 dag tartego chrzanu
  • 100 ml octu
  • woda
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Przygotowanie:

Mięso umyć, oddzielić od kości, obrać z błon i żył, zalać wrzącym octem wymieszanym z wodą (1 szklanka) i przyprawami, pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie wyjąć, pokroić na kotlety licząc po 2 na porcje, pozostawiając po jednej kości żebrowej z której usunąć błonę i resztki mięsa na długość 2 cm. Mięso rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, nadając im kształt owalny na grubość 1 i 1/2 cm, natrzeć solą z czosnkiem, posypać przyprawami i mąką. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu. Jabłka umyć, obrać, opłukać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki, połączyć ze śmietaną, chrzanem i przyprawami, zalać kotlety, dusić kilka minut, doprawić.

 
Krzysztof Gawron  33-152 Pogórska Wola 241  tel. 606 329 954 fax. (014) 674 70 95
tajski masaż euro-sterydy.pl http://designlogo.pl/ http://ling-fluent-pro.com/de https://www.kwadranspozyczka.pl/szybkie-pozyczki-radom/https://higieniczny.pl/lampy-owadobojcze.html klinika przeszczepy włosów